Analist

Solliciteer nu

Analist

Ster zoekt een resultaatgerichte analist met uitstekende rekenkundige vaardigheden. Je werkt mediaplannen uit en maakt (verdiepende) analyses van de campagneperformance van klanten. Je stelt proactief kansen vast ten behoeve van new business en geeft de accountmanager input om leads te verzilveren. De ontwikkelingen in ons vakgebied volg je nauwgezet en deel je met collega’s. 

Zo kan je dag eruit zien
Maandagochtend, 9.00 uur bij Ster. Je hebt in het weekend een interessante kans gezien voor Ster en gaat gelijk data verzamelen. Een uur later kan de accountmanager een afspraak plannen bij een potentiële klant dankzij jouw voorzet. Je hebt een goede kop koffie verdiend en bij de koffieautomaat bespreek je met een aantal collega’s wie zich zaterdag wel heel erg verdacht heeft gedragen in Wie is de Mol? Je besluit het programma eens goed te analyseren en stuurt vlak voor de lunch een inzichtvolle mail aan al je collega’s over het miljoenenpubliek van dit programma.

Na de lunch (óf na een flinke wandeling op de nabij gelegen hei) ga je aan de slag met het mediaplan van die adverteerder die graag een forse campagne wil inzetten bij het WK Voetbal. Met behulp van jouw kennis en de beschikbare tools stel je een multimediale inzet voor met een optimaal bereik. Gegarandeerd scoren, denk je! Net als in het potje tafelvoetbal dat je even ter ontspanning speelt met je collega. Met de energie van de winst ga je aan de slag met die complexe berekening van de kosten per GRP en maak je inzichtelijk dat Ster in de benchmark aantrekkelijk geprijsd is.

Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werken bij Ster nou precies zo leuk. Je werkt, net als iedereen hier, hard en resultaatgericht. Daarnaast is er ook tijd voor ontspanning: een potje tafelvoetbal of tafeltennis tussendoor, onze vrijdagmiddagborrel, een event op zijn tijd. En je komt in een heel leuk en professioneel team terecht.


Wie ben jij?
Je hebt een afgeronde relevante HBO- of WO-opleiding; 
• Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol;
• Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en uitstekende rekenkundige vaardigheden;
• Je hebt ervaring met mediaplanning en -advies;
• Je bent nieuwsgierig, analytisch, initiatiefrijk én resultaatgericht;
• Je hebt een enthousiaste persoonlijkheid en kunt goed samenwerken;
• Je hebt een passie voor reclame en affiniteit met de publieke omroep.

Wat bieden wij?
Een interessante functie met veel afwisseling en verantwoordelijkheid;
• Aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
• Een kantoor met goede parkeergelegenheid en dichtbij treinstation;
• Een ongekend goede werksfeer;
• Onbeperkte leermogelijkheden binnen het werk en via onze Ster Academy;
• Eén keer per twee weken een vrije dag door onze 36-urige werkweek (32 uur is bespreekbaar).

Over Ster
Ster is verantwoordelijk voor de verkoop van reclame op de radio- en televisiezenders en websites van de publieke omroep. Binnen de mediabranche onderscheidt Ster zich door haar kwaliteit, professionaliteit en betrouwbaarheid. De bedrijfscultuur van Ster is open, nuchter, zeer gedreven en markt- en klantgericht. Binnen Ster is volop ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven. Sterker nog, deze betrokkenheid om de organisatie te blijven ontwikkelen wordt ook van iedereen gevraagd.
Als analist maak je deel uit van de afdeling marketing, maar ben je operationeel actief binnen een salesteam bestaande uit accountmanagers, planners/trafficers en een research consultant.

Interesse? Reageer meteen!
Heb je zin om bij ons te komen werken? Dan ontvangen we graag je gemotiveerde reactie met cv via onderstaande button. Eerst nog vragen? Bel dan met Roel van Santen (manager marketing): 035-672 55 00.