Bedrijfsjurist

Solliciteer nu

Bedrijfsjurist

Bij Ster reclame zijn we op zoek naar een Bedrijfsjurist om ons team te komen versterken.

Full-time / Part-time · Hilversum

Over de rol

Ster zoekt een bedrijfsjurist die in een verantwoordelijke solo rol Ster voorziet van uitgebreide juridische advisering en ondersteuning en op die manier actief bijdraagt aan het realiseren van de best mogelijke financiële bijdrage van Ster aan de publieke omroep. Je rol omvat de beoordeling en onderhandeling van commerciële contracten, het opstellen van voorwaarden en interne bedrijfsregelingen. Je adviseert de directie, de raad van toezicht, maar ook collega’s over wetgeving en juridische zaken en je begeleidt en behandelt juridische geschillen en gerechtelijke procedures. Als adviseur voor de directie ben je nauw betrokken bij strategische beslissingen en je vervult de rol van bestuurssecretaris bij bestuursvergaderingen. Je ziet toe op naleving van relevante governance codes omdat je de verantwoordelijke compliance officer bent binnen Ster.

Zo kan je dag eruit zien.
Maandagochtend, 8.30 uur. Je start je werkdag vandaag vanuit huis met het voorbereiden van de bestuursvergadering die vanmiddag gaat plaatsvinden. Je belt nog even met de financieel directeur om de agenda definitief te maken.. Mooi, dan kan je je nu concentreren op het tegenlezen van die instemmingsaanvraag over de verduurzaming van het autoleasebeleid, die de HR Manager heeft geschreven. Je doet wat aanbevelingen in de tekst en adviseert de HR manager om bij inkoop te checken hoe het zit met de looptijd van het contract met de leasemaatschappij in verband met een eventuele aanbesteding.

Rond 12.30 loop je het pand binnen en je geniet nog steeds van de unieke inspirerende locatie die Ster heeft op het mediapark. Je schuift aan bij je collega’s aan de lunchtafel, gezellig en zo heb je mooi de files ontweken vanochtend en je kinderen naar school kunnen brengen. Om 14.00 start de bestuursvergadering, dus je hebt nog een uurtje om samen met één van de salesmanagers dat contract voor die nieuwe klant door te nemen. Dat ging voorspoedig, jullie zijn het al snel eens over de inhoud dus je hebt je ook gelijk maar laten bijpraten over de plannen voor het commercieel beleid voor komend seizoen. Het is altijd leuk om te horen hoe we dit keer met elkaar weer mooie resultaten denken te gaan behalen en hoe we onze klanten gaan bedienen en adviseren in de optimalisatie van hun reclame uitingen. Het zou helemaal fantastisch zijn als we ons digitale aanbod ook weer mogen aanbieden aan commerciële adverteerders; je bent er trots op dat jij een actieve rol speelt in de lobby bij de beleidsmakers, stakeholders en de politici in Den Haag op dit voor Ster nu heel relevante onderwerp.

Op naar de vergadering nu, die zal de rest van de middag wel in beslag nemen. Maar als het goed is ben je op tijd klaar om nog even samen met drie collega’s een fitness lesje te volgen in de sportschool op het mediapark. Vitaliteit en een goede werk/privé balans staan hoog in het vaandel bij Ster en je maakt graag gebruik van de mogelijkheden die jouw werkgever je biedt.

Bij Ster is geen dag hetzelfde. Je werkt gefocust en resultaatgericht, maar er is ook tijd voor ontspanning. Tafelvoetbal, deelname aan een sportief toernooi of run en een stoelmassage op zijn tijd horen er ook bij. Ster zorgt goed voor haar medewerkers en successen worden gevierd met leuke uitjes. Ster is professioneel, betrouwbaar, toegankelijk én een warm bad. En ook jij bent daarin een belangrijke schakel. 

Wie ben jij?

 • Je bent afgestudeerd op WO niveau (Nederlands Recht);

 • Je hebt tenminste 5 jaar relevante werkervaring als advocaat of bedrijfsjurist;

 • Kennis van voor Ster relevante wetgeving en jurisprudentie is een pre (media- en reclamerecht, privacy recht, contractrecht, aanbestedingsrecht en IE);
 • Je kunt goed samenwerken, bent uitermate nauwkeurig en hebt een sterk analytisch vermogen;
 • Je bent resultaatgericht, iemand met overtuigingskracht en je hebt een sterke persoonlijkheid. 

Wat bieden wij? 

 • Een gave & afwisselende baan voor 32 - 36 uur per week, met veel autonomie en verantwoordelijkheid;

 • Een baan in een interessante en dynamische branche bij dé verkooporganisatie van reclame op de zenders en websites van de publieke omroep;

 • Een aantrekkelijk pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, met aandacht voor vitaliteit en werk-privébalans;

 • Werken bij een topwerkgever op een nieuw, inspirerend kantoor op het Mediapark met goede parkeergelegenheid en dichtbij treinstation;
 •  Onbeperkte leer- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Een ongekend goede en collegiale werksfeer.

Interesse?

Heb je zin om bij ons te komen werken? Dan ontvangen we graag je gemotiveerde reactie met cv via onderstaande button. Eerst nog vragen? Bel dan Carla Berkhout, 035-6725500 of vraag naar de afdeling HR.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.