Commerciële campagneplanner voor radio en tv

Solliciteer nu

Commerciële campagneplanner voor radio en televisie

Ster zoekt een talentvolle commerciële campagneplanner met salesambitie voor één van de drie klant-teams op de afdeling sales. We leren je alles over reclamecampagnes, kijk- en luistercijfers en de positie die een reclame-exploitant inneemt in de mediawereld. Deze kennis pas je toe bij het inplannen en optimaliseren van campagnes voor de reclameblokken op de radio- en televisiezenders van de Publieke Omroepen. Je hebt dagelijks contact met mediabureaus en adverteerders, adviseert hen over een optimale media-inzet en strategische keuzes rondom het inboeken van campagnes, controleert alle reclamespots en handelt allerlei vragen af. Samen met je collega’s zorg je voor verdere groei van de omzet en klanttevredenheid van jullie klantteam. Binnen en buiten het klantteam zijn op termijn interessante doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld naar de functie van accountmanager.   

Zo kan je dag eruit zien
Bij de koffieautomaat of tijdens de online dagstart gaat het direct over de tv-avond van gisteren. Het was ongekend hondenweer, er hebben veel meer mensen tv gekeken dan verwacht. Dat wordt als eerste reclamecampagnes optimaliseren. Je loopt ze allemaal door en bij de campagnes met een flinke overscore boek je wat spotjes af, zodat deze weer netjes op target staan. Om 11.00 uur kijk je naar de ‘kwartaalpresentatie’ die door en voor collega’s wordt gegeven; welke programma’s zijn er komende maanden bij de Publieke Omroepen te zien? Na afloop bel je met een adverteerder van wie je verwacht dat zij haar reclamespot graag rondom een interessant nieuw programma wil uitzenden. Ze gaat overleggen en belt je morgen terug. Uit de mailbox vis je een vraag die zowel spoed heeft als uitzoekwerk vereist. Gelukkig wordt je nog steeds goed begeleid bij dit soort klussen, je leert nog elke dag!

Na de lunch kun je er weer tegenaan en verwerk je samen met je collega’s de campagne aanvragen van diverse klanten. De reclameruimte die vanochtend vrij kwam door het afboeken van spots, kun je nu goed gebruiken! Je denkt mee met mediabureaus en adverteerders over de meest optimale inkoopopties, de beste uitzendschema’s, de mooiste reclameblokken, de meest relevante programma’s, mogelijke alternatieven en nog veel meer. Je bekijkt en beluistert als eerste de nieuwe commercials en zorgt ervoor dat ze goed en op tijd klaar staan. Dit alles verwerk je gedurende de dag administratief in onze systemen, tot en met de rangschikking in het Ster-blok aan toe. Genoeg afwisseling dus!

Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werken bij Ster zo leuk. Je werkt, net als iedereen hier, hard en resultaatgericht. Daarnaast is er ook tijd voor ontspanning: een potje tafelvoetbal of tafeltennis tussendoor, een (al dan niet digitale) borrel, een event op zijn tijd. En je komt in een heel leuk en professioneel team terecht, dat van elkaar leert, elkaar inspireert en niet onbelangrijk: met elkaar lacht!

Wie ben jij?
• Je hebt een relevante HBO-opleiding afgerond (economie, marketing, communicatie);
• Je bent leergierig, commercieel ingesteld, klantgericht en zeer nauwkeurig;
• Je bent goed met cijfers en kunt goed samenwerken;
• Je houdt van reclame!

Wat bieden wij?
• Een goed begeleide start in de dynamische media-/reclamewereld;
• Een baan bij dé verkooporganisatie van reclame op de zenders en websites van de NPO;
• Aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, met aandacht voor vitaliteit en werk-privébalans;
• Een ongekend goede werksfeer;
• Thuiswerkmogelijkheden;
Heel veel leermogelijkheden binnen het werk en via onze Ster Academy;
• Eén keer per twee weken een vrije dag door onze 36-urige werkweek.

Over Ster
Ster is verantwoordelijk voor de verkoop van reclame op de radio- en televisiezenders en online kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Dankzij de diverse kwaliteitsprogramma’s van de NPO bieden we adverteerders een groot bereik. Binnen de mediabranche onderscheiden we ons door onze kwaliteit, toegankelijkheid en betrouwbaarheid. Dat zie je niet alleen in ons gedrag naar klanten toe, maar ook bij collega’s onderling. Onze bedrijfscultuur is open, nuchter, gedreven en markt- en klantgericht. De organisatie is met zo’n 85 medewerkers middelgroot en kent een platte organisatiestructuur, waardoor de communicatielijnen kort en direct zijn. Ster heeft een sterke, toonaangevende positie in de markt en biedt volop ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven. Sterker nog, deze betrokkenheid om de organisatie te blijven ontwikkelen wordt ook van iedereen gevraagd.

Volkomen vanzelfsprekend natuurlijk, maar toch: Ster gelooft in een inclusieve organisatie, die op haar best is als we een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis in huis hebben. Elkaar versterken daar gaat het om! Iedereen is dus van harte welkom om te solliciteren en bij ons te werken, ongeacht gender, leeftijd, afkomst, beperking, religieuze- of seksuele oriëntatie.

Interesse?
Heb je zin om bij ons te komen werken? Upload dan je motivatie met je CV via onderstaande button. Eerst nog vragen? Bel dan met Gerben Teela (salesmanager) op 06-14883015.