Data scientist

Solliciteer nu

Data scientist

Ster zoekt een hands-on, communicatief vaardige en ondernemende data scientist die ervaring heeft met Python, Machine Learning en Operations Research. Bij Ster hebben we de beschikking over veel gestructureerde data, dus je kunt direct starten met het daadwerkelijk bouwen van modellen. Hierbij druk je direct je stempel op de organisatie en de business door innovatieve projecten van A tot Z op te pakken, dus van projectplan tot en met implementatie. En natuurlijk al het extrapoleren, programmeren en modelleren wat ertussen zit.  

Zo kan je dag eruit zien
Het is maandagochtend en na een goede kop koffie en de Data Science stand-up met collega data scientist Rick heb je zin in je week. Je gaat verder met jouw model dat voorspelt welke reclame de Ster Gouden Loeki dit jaar gaat winnen. Als dat goed gaat kunnen we de voorselectie voor deze verkiezing op termijn geautomatiseerd laten plaatsvinden. Machine learning is jouw ding en je vindt het heerlijk om de hele ochtend aan de parameters en features te sleutelen om zo het model te optimaliseren. Zou dit project zich eigenlijk kunnen lenen als case om in te dienen voor een Amma? Zou leuk zijn om er weer één te winnen met AI. Nouja, zien we later wel, eerst maar eens perfectioneren.

Na een gezellige lunch en/of wandeling is het tijd voor je presentatie bij de salesafdeling: jouw leadgeneratiemodel is namelijk zo goed als gereed. Dit model levert leads op van nieuwe bedrijven die nu nog geen radio-, televisie- of internetreclame inzetten, maar volgens jouw model een grote kans hebben om binnen afzienbare tijd te gaan adverteren. Door jouw ervaring met het opzetten van infrastructuren heb je er samen met je IT-collega voor gezorgd dat het model optimaal runt. De salesafdeling is er super enthousiast over en met de gegeven feedback kun je het model de komende weken verder tweaken.

Aan het einde van de dag duik je samen met Rick een meetingroom in om te sparren over de Scheduler. Een nieuwe tool die er met Operations Research voor zorgt dat de reclamecampagnes op de best mogelijke manier in de reclameblokken worden geplaatst. Samen bedenken jullie welke features en algoritmes het best te gebruiken zijn om deze tool verder te ontwikkelen. Collega’s in sportkleding tikken tegen het raam, wijzend op hun horloge. Oja, je had gezegd dat je mee zou sporten vanavond!

Bij Ster is geen dag hetzelfde. Je werkt gefocust en resultaatgericht, maar er is ook tijd voor ontspanning. Tafelvoetbal of -tennis, deelname aan een sportief toernooi, een stoelmassage op zijn tijd, de maandelijkse donderdagmiddagborrel en zo nu en dan een ticket voor een interessant (al dan niet inhoudelijk) evenement of congres horen er ook bij. En je komt in een leuk en professioneel team terecht dat al interessante projecten heeft opgeleverd, bijvoorbeeld de AdScan. En we hebben meer dan genoeg gestructureerde data en ideeën voor toekomstige projecten. Wat denk je van een automatische tool die de effectiviteit van radio reclame voorspelt, of een dynamische floor pricing tool voor online video en banners?

Wie ben jij?

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau met een bèta-achtergrond;
 • Je hebt werkervaring als data scientist in een soortgelijke functie;
 • Je hebt ervaring met Python en libraries voor machine learning zoals Pandas en Sklearn;
 • Je kunt prima overweg met SQL;
 • Je hebt ervaring met het deployen van modellen in de cloud (Azure), ervaring met Docker is een pré;
 • Ervaring met neurale netwerken en deep learning-technieken zoals Pytorch of TensorFlow is een pré;
 • Je staat sterk in je schoenen, kunt goed samenwerken en bent resultaatgericht.

Wat bieden wij?

 • Heel veel (al gestructureerde!) data en ideeën zodat je direct met je expertise aan de slag kunt;
 • Een creatieve, vrije rol waarin je direct en concreet resultaat en voldoening ervaart van jouw werk;
 • Ruimte om je werk ook aan de buitenwereld te laten zien, en misschien wordt het weer beloond met een belangrijke prijs?
 • Werken bij een Topwerkgever met aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en veel aandacht voor vitaliteit en werk-privé balans;
 • Onbeperkte leer- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Een nieuw, gaaf kantoor op het Mediapark met goede parkeergelegenheid en dichtbij treinstation;
 • Een ongekend goede werksfeer;
 • Eén keer per twee weken een vrije dag door onze 36-urige werkweek (32 uur is bespreekbaar).

Over Ster
Ster is verantwoordelijk voor de verkoop van reclame op de radio- en televisiezenders en online kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Dankzij de diverse kwaliteitsprogramma’s van de NPO bieden we adverteerders een groot bereik. Binnen de mediabranche onderscheiden we ons door onze kwaliteit, toegankelijkheid en betrouwbaarheid. Dat zie je niet alleen in ons gedrag naar klanten toe, maar ook bij collega’s onderling.

Onze bedrijfscultuur is open, nuchter, gedreven en markt- en klantgericht. De organisatie is met zo’n 80 medewerkers middelgroot en kent een platte organisatiestructuur, waardoor de communicatielijnen kort en direct zijn. Ster heeft een sterke, toonaangevende positie in de markt en biedt volop ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven. Ook is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en werkgeluk. En met succes, want uit
onderzoek blijkt dat Ster tot de meest werkgelukkige organisaties in Nederland behoort.

Volkomen vanzelfsprekend natuurlijk, maar toch: Ster gelooft in een inclusieve organisatie, die op haar best is als we een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis in huis hebben. Elkaar versterken, daar gaat het om! Iedereen is dus van harte welkom om te solliciteren en bij ons te werken, ongeacht gender, leeftijd, afkomst, beperking, religieuze- of seksuele oriëntatie.

Interesse?
Heb je zin om bij ons te komen werken? Upload dan je motivatie en CV via onderstaande button. Eerst nog wat vragen? Bel met Roel van Santen, manager marketing: 035-672 55 36.