Online (marketing)communicatiespecialist (voor 5 maanden)

Solliciteer nu

Online (marketing)communicatiespecialist (voor 5 maanden)

Wij zoeken een resultaatgerichte online (marketing)communicatiespecialist van 1 december 2019 t/m 30 april 2020 (vervanging zwangerschapsverlof). Je zorgt er met ‘jouw’ online activiteiten voor dat wij de reclameruimte op de zenders en websites van de publieke omroep zo goed mogelijk verkopen. Je beheert en verbetert de online kanalen van Ster, zoals ster.nl, social media, mailings en de Adwords-campagne. Daarnaast beheer je als voorzitter van het redactieteam de contentkalender en zorg je voor de uitvoering van de contentstrategie, waarbij je zelf regelmatig stukken als blogs en cases schrijft. Aantoonbare online kennis en ervaring is een must: jij weet alles van SEO en SEA, leadgeneratie en conversieoptimalisatie. Daarnaast ondersteun je op het gebied van interne en corporate communicatie.

Zo kan je dag eruit zien
Maandagochtend, 9.00 uur bij Ster. Je dag begint met een kop écht goeie koffie. In de ochtend ga je eerst aan de slag met de maandelijkse nieuwsbrief die er morgen uitgaat. Je kijkt nog even naar de opens en clicks van de vorige edities en op basis daarvan optimaliseer je de komende nieuwsbrief. Vervolgens schakel je met collega’s van marketingresearch en sales over de contentkalender voor de komende maand: welke klantcases en onderzoeksinsights gaan we wanneer en hoe uitlichten?

Na de lunch (óf na een flinke wandeling op de nabij gelegen hei) kun je er weer tegenaan. Je middag vliegt voorbij met het schrijven van een blog, het uitwerken van een marketing automation flow voor een nieuwe whitepaper, het analyseren van de online statistieken van de website, mailings en social en de evaluatie van een Adwords-campagne.

Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werken bij Ster nou zo leuk. Je werkt, net als iedereen hier, hard en resultaatgericht. Daarnaast is er ook tijd voor ontspanning: een potje tafelvoetbal of tafeltennis tussendoor, onze vrijdagmiddagborrel, een event op zijn tijd. En je komt in een heel leuk en professioneel team terecht.

Wie ben jij?

• Je hebt een HBO-opleiding afgerond in de richting marketing en/of communicatie;
• Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
• Je hebt ervaring met het beheren van online kanalen, online marketing, marketing automation en projectmatig werken;
• Je bent doortastend, resultaatgericht, een echte zelfstarter, analytisch en kunt goed samenwerken;
• Je kunt goed klantgericht schrijven;
• Je hebt affiniteit met media en de publieke omroep;
• Ervaring in B-to-B is een pré.

Wat bieden wij?
• Een afwisselende tijdelijke baan in een interessante en dynamische branche bij dé verkooporganisatie van reclame op de zenders en websites van de publieke omroep;
• Aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, met aandacht voor vitaliteit en werk-privé balans;
• Een kantoor met goede parkeergelegenheid en dichtbij treinstation;
• Een ongekend goede werksfeer;
• Eén keer per twee weken een vrije dag door onze 36-urige werkweek (32 uur is bespreekbaar).

Over Ster
Ster is verantwoordelijk voor de verkoop van reclame op de radio- en televisiezenders en online kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Dankzij de diverse kwaliteitsprogramma’s van de NPO bieden we adverteerders een groot bereik.
Binnen de mediabranche onderscheiden we ons door onze kwaliteit, toegankelijkheid en betrouwbaarheid. Dat zie je niet alleen in ons gedrag naar klanten toe, maar ook bij collega’s onderling. Onze bedrijfscultuur is open, nuchter, zeer gedreven en markt- en klantgericht. De organisatie is met zo’n 85 medewerkers middelgroot en kent een platte organisatiestructuur, waardoor de communicatielijnen kort en direct zijn. Ster heeft een sterke, toonaangevende positie in de markt en biedt volop ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven. Sterker nog, deze betrokkenheid om de organisatie te blijven ontwikkelen wordt ook van iedereen gevraagd.

Interesse? Reageer meteen!
Heb je zin om bij ons te komen werken? Dan ontvangen we graag je motivatie en cv via onderstaande button. Heb je eerst nog vragen? Bel dan met Hester van Rijn (teammanager marketing & communicatie): 035-672 55 00.