Specialist online marketing & communicatie

Solliciteer nu

Specialist online marketing & communicatie

Wil jij met jouw kennis en ervaring de online en social communicatie van Ster naar een hoger niveau tillen? Kun jij de koers bepalen voor het op een gestructureerde wijze inzetten van content en social? Krijg jij er energie van om op basis van cijfers online kanalen te verbeteren? Dan ben jij de specialist online marketing & communicatie die we zoeken! In deze functie beheer en verbeter je de online kanalen van Ster, zoals ster.nl, social media, mailings en de Adwords-campagne. Specifiek ontwikkel je voor Ster een doordachte én praktisch toepasbare social media strategie. Aantoonbare online kennis en ervaring is een must: jij weet alles van social, SEO en SEA, leadgeneratie en conversieoptimalisatie. Je zet niet alleen de lijnen uit, maar pakt ook de uitvoering op.

Zo kan je dag eruit zien
Maandagochtend, 9.00 uur bij Ster. Je dag begint met een kop écht goeie koffie. In de ochtend ga je eerst aan de slag met de maandelijkse nieuwsbrief die er morgen uitgaat. Je kijkt nog even naar de opens en clicks van de vorige edities en op basis daarvan optimaliseer je de komende nieuwsbrief. Vervolgens maak je op basis van de door jou ontwikkelde social strategie een planning voor de komende weken. Aan het einde van de ochtend geef je een workshop voor collega’s met tips & tricks voor zakelijk social gebruik.

Na de lunch (óf na een flinke wandeling op de nabij gelegen hei) kun je er weer tegenaan. Je middag vliegt voorbij met het uitwerken van een marketing automation flow voor een nieuwe whitepaper en een aantal quick wins om de conversie op de website te verbeteren. Je sluit de dag af met een rapportage over de online statistieken van de website, mailings, social en Adwords-campagne.

Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werken bij Ster nou precies zo leuk. Je werkt, net als iedereen hier, hard en resultaatgericht. Daarnaast is er ook tijd voor ontspanning: een potje tafelvoetbal of tafeltennis tussendoor, onze vrijdagmiddagborrel, een event op zijn tijd. En je komt in een heel leuk en professioneel team terecht.

Wie ben jij?
• Je hebt minimaal een relevante HBO-opleiding afgerond;
• Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol;
• Je hebt ervaring met het beheren van online kanalen, online marketing, marketing automation en met het ontwikkelen van social media strategie;
• Je bent daadkrachtig en resultaatgericht, houdt de regie in handen en kunt goed schakelen tussen strategisch & analytisch denken en operationeel werken;
• Je kunt goed samen- en projectmatig werken;
• Je hebt een zeer vlotte pen, met name voor social, maar voor een blog of klantcase draai je je hand ook niet om;
• Je hebt interesse in media en de publieke omroep;
• Ervaring in B-to-B is een pré.

Wat bieden wij?
• Een gave functie met veel afwisseling en verantwoordelijkheid;
• Een baan in een interessante en dynamische branche bij dé verkooporganisatie van reclame op de zenders en websites van de publieke omroep;
• Aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, met aandacht voor vitaliteit en werk-privé balans;
• Onbeperkte leermogelijkheden binnen het werk en via onze Ster Academy;
• Een kantoor met goede parkeergelegenheid en een treinstation dichtbij;
• Een ongekend goede werksfeer;
• Eén keer per twee weken een vrije dag door onze 36-urige werkweek (32 uur is bespreekbaar).

Over Ster
Ster is verantwoordelijk voor de verkoop van reclame op de radio- en televisiezenders en online kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Dankzij de diverse kwaliteitsprogramma’s van de NPO bieden we adverteerders een groot bereik. Binnen de mediabranche onderscheiden we ons door onze kwaliteit, toegankelijkheid en betrouwbaarheid. Dat zie je niet alleen in ons gedrag naar klanten toe, maar ook bij collega’s onderling. Onze bedrijfscultuur is open, nuchter, zeer gedreven en markt- en klantgericht. De organisatie is met zo’n 85 medewerkers middelgroot en kent een platte organisatiestructuur, waardoor de communicatielijnen kort en direct zijn. Ster heeft een sterke, toonaangevende positie in de markt en biedt volop ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven. Sterker nog, deze betrokkenheid om de organisatie te blijven ontwikkelen wordt ook van iedereen gevraagd.

Interesse? Reageer meteen!
Heb je zin om bij ons te komen werken? Dan ontvangen we graag je motivatie en cv via onderstaande button. Heb je eerst nog vragen? Bel dan met Hester van Rijn (teammanager marketing & communicatie): 035-672 55 00.