Stagiair Communicatie

Solliciteer nu

Stagiair Communicatie

Ster heeft een leuke en leerzame (meewerk)stageplaats beschikbaar van februari tot en met juni 2022. Ben jij een gedreven type en heb jij interesse in online/social én kun je goed schrijven? Lees dan snel verder en grijp je kans! 

Zo kan je dag eruit zien
Maandagochtend bij Ster. Hopelijk tegen die tijd weer op kantoor. Je dag begint met een kop écht goeie koffie. Terwijl je in de koffiecorner staat, gaan je gedachten uit naar de mooie kijkcijfers van afgelopen weekend. Hoe en via welke kanalen kunnen we daar het beste over communiceren? Vervolgens begin je met het screenen van berichten in de media over Ster, de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en ontwikkelingen in medialand.

Zo, de kop is eraf. Nu is het tijd om verder te gaan met het relatie-event dat op de planning staat. Je belt een aantal locaties en overlegt de opties met een collega. Daarna maak je een analyse van de bezoekcijfers van onze website en de resultaten van onze social media activiteiten.

Na de lunch (óf na een flinke wandeling op de nabij gelegen hei) kun je er weer tegenaan. Je begint met het schrijven van een pakkend blog over de impact van radioreclame. Een collega vraagt of je een paar mooie programmamomenten wilt spotten voor een nieuwe promotievideo. Aan het einde van de dag sluit je aan bij een brainstorm over de communicatie rondom het WK Vrouwenvoetbal. Hoe kunnen we de kansen die dit sportevenement bedrijven biedt zo goed mogelijk over het voetlicht krijgen?

Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werken bij Ster nou net zo leuk. Dus grijp je kans, want vanaf februari 2022 hebben wij een plek voor een enthousiaste, hands-on en leergierige student. Benieuwd hoe het eraan toe gaat bij een afdeling communicatie die opereert op het snijvlak van publieke omroep, adverteerders en publiek? Wij horen graag van je!

Wat ga je doen?

 • Je ondersteunt bij marketingcommunicatieprojecten, schrijft en redigeert teksten, helpt collega’s bij de organisatie van relatie-events.
 • Je denkt mee over een succesvolle content-aanpak en plaatst berichten op ster.nl en onze social mediakanalen. Je monitort en verbetert het gebruik hiervan.
 • Je denkt mee over de (kwartaal)communicatie over Ster Gouden Loeki en voert bijbehorende taken uit.

Wie ben jij?

 • Je volgt een relevante opleiding op HBO- of WO-niveau en hebt affiniteit met het werkterrein communicatie.
 • Je zit in je tweede of derde jaar en bent op zoek naar een meewerkstage waarin je leert hoe het er op een afdeling (marketing)communicatie aan toe gaat.
 • Je hebt een vlotte pen en denkt kritisch en creatief mee.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent gewend om planmatig te werken.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende stageplaats met veel eigen verantwoordelijkheid.
 • Een superleuk team.
 • Een stageplek bij dé verkooporganisatie van reclame op de zenders en websites van de publieke omroep.
 • Een ongekend goede werksfeer, met gezellige vrijdagmiddagborrels en diverse events.
 • Stagevergoeding van € 350,- bruto per maand.

Periode
Februari tot juni/juli 2022. 4 dagen per week. Exacte invulling in overleg.

Over Ster
Ster is verantwoordelijk voor de verkoop van reclame op de radio- en televisiezenders en online kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Dankzij de diverse kwaliteitsprogramma’s van de NPO bieden we adverteerders een groot bereik. Binnen de mediabranche onderscheiden we ons door onze kwaliteit, toegankelijkheid en betrouwbaarheid. Dat zie je niet alleen in ons gedrag naar klanten toe, maar ook bij collega’s onderling. Onze bedrijfscultuur is open, nuchter, gedreven en markt- en klantgericht. De organisatie is met zo’n 80 medewerkers middelgroot en kent een platte organisatiestructuur, waardoor de communicatielijnen kort en direct zijn. Ster heeft een sterke, toonaangevende positie in de markt en biedt volop ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven. Sterker nog, deze betrokkenheid om de organisatie te blijven ontwikkelen wordt ook van iedereen gevraagd.

Volkomen vanzelfsprekend natuurlijk, maar toch: Ster gelooft in een inclusieve organisatie, die op haar best is als we een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis in huis hebben. Elkaar versterken, daar gaat het om! Iedereen is dus van harte welkom om te solliciteren en bij ons te werken of stage te lopen, ongeacht gender, leeftijd, afkomst, beperking, religieuze- of seksuele oriëntatie.

Interesse?
Wil je bij ons stage komen lopen? Leuk! Upload een gemotiveerde reactie met je cv via onderstaande button. Of mail onze huidige stagiaire Noa Smeele voor meer informatie: noa.smeele@ster.nl.