VORMGEVER / COMMUNICATIESPECIALIST

Solliciteer nu

VORMGEVER / COMMUNICATIESPECIALIST

Ben jij het creatieve talent dat vormgeving en communicatie combineert? Kun jij met hetzelfde gemak zowel communicatiemiddelen vormgeven als een marketing- en communicatieplan schrijven? Voer jij onze nieuwe huisstijl verder door en draai je daarnaast je hand niet om voor het organiseren van een relatie-event? Dan ben jij de vormgever / communicatiespecialist die we zoeken! In deze functie ben je gemiddeld voor ongeveer 24 uur in de week bezig met alle vormgeving van Ster, zowel off- als online. Denk aan brochures, presentaties, whitepapers maar ook de nieuwe website, nieuwsbrieven en social posts. De rest van de tijd draai je mee als communicatiespecialist en ontwikkel je marketingactiviteiten die ervoor zorgen dat wij de reclameruimte op de zenders en websites van de publieke omroep zo goed mogelijk verkopen. 

Zo kan je dag eruit zien
Op dit moment werken de meeste Ster-medewerkers nog thuis, maar in dit voorbeeld gaan we uit van een dag op kantoor: maandagochtend, 9.00 uur bij Ster. Je dag begint met een kop écht goeie koffie. Deze ochtend heb je voor een groot deel geblokt voor de uitwerking van de laatste communicatiemiddelen in de nieuwe huisstijl die Ster vorig jaar geïntroduceerd heeft. Je begint met een schets voor een aantal pagina’s van de klantportal, waarin klanten hun campagnes kunnen boeken en monitoren. Daarna leg je de laatste hand aan het template dat we gaan gebruiken om speciale acties voor het voetlicht te brengen. Ook al is het pas juni, aan het eind van de ochtend spar je even met collega Twan over het communicatieplan om het Ster-aanbod voor 2021 in de markt zetten.

Na de lunch (óf na een flinke wandeling op de nabij gelegen hei) kun je er weer tegenaan. Je middag vliegt voorbij met onder meer het schakelen met collega’s van research en sales over de kennissessie die jullie samen organiseren over de toegevoegde waarde van online video reclame. Onderzoeksinsights over hoe online video een tv- en radiocampagne kan versterken vertaal jij in een heldere boodschap en aantrekkelijke presentatie.

Geen dag is hetzelfde en dat maakt het werken bij Ster nou precies zo leuk. Je werkt, net als iedereen hier, hard en resultaatgericht. Daarnaast is er ook tijd voor ontspanning: een potje tafelvoetbal of tafeltennis tussendoor, onze vrijdagmiddagborrel (voorlopig digitaal), een event op zijn tijd. En je komt in een heel leuk en professioneel team terecht.

Wie ben jij?
• Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond op het gebied van communicatie, daarnaast heb je een relevante opleiding op het gebied van vormgeving;
• Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring met vormgeving en communicatie (idealiter in een zelfde combi-functie);
• Je hebt ervaring met vormgeefprogramma’s als Adobe InDesign, XD, Photoshop en Illustrator. PowerPoint kent geen geheimen voor je en ook met Excel kun je prima uit de voeten;
• Je bent proactief en resultaatgericht, houdt de regie in handen en hebt ervaring met projectmatig werken;
• Goede schrijfvaardigheid (in het Nederlands) is een must, ervaring met videocreatie en de B-to-B-markt is een pré.

Wat bieden wij?
• Een afwisselende baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid;
• Aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, met aandacht voor vitaliteit en werk-privé balans;
• Onbeperkte leermogelijkheden binnen het werk en via onze Ster Academy;
• Een fijne werkplek met goede parkeergelegenheid en een treinstation dichtbij;
• Een ongekend goede werksfeer;
• In deze tijd ook niet onbelangrijk: goede mogelijkheden incl. flexibiliteit om thuis én op kantoor te werken;
• Eén keer per twee weken een vrije dag door onze 36-urige werkweek (32 uur is bespreekbaar). 

Over Ster
Ster is verantwoordelijk voor de verkoop van reclame op de radio- en televisiezenders en online kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Dankzij de diverse kwaliteitsprogramma’s van de NPO bieden we adverteerders een groot bereik. Binnen de mediabranche onderscheiden we ons door onze kwaliteit, toegankelijkheid en betrouwbaarheid. Dat zie je niet alleen in ons gedrag naar klanten toe, maar ook bij collega’s onderling. Onze bedrijfscultuur is open, nuchter, gedreven en markt- en klantgericht. De organisatie is met zo’n 85 medewerkers middelgroot en kent een platte organisatiestructuur, waardoor de communicatielijnen kort en direct zijn. Ster heeft een sterke, toonaangevende positie in de markt en biedt volop ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven. Sterker nog, deze betrokkenheid om de organisatie te blijven ontwikkelen wordt ook van iedereen gevraagd.

Interesse? Reageer meteen!
Heb je zin om bij ons te komen werken? Dan ontvangen we graag je motivatie, cv en wat voorbeelden van jouw vormgeefwerk voor 15 juli via onderstaande button. Heb je eerst nog vragen? Bel dan met Lisanne Rasing (specialist marketing & communicatie): 035-672 55 00.

ONTMOET ONS TEAM

"Bij Ster vind ik het tof om bestaande en nieuwe merken

te helpen groeien door de reclamemogelijkheden 

op tv, radio en online."

Tony Rebergen, accountmanager Ster